Panna Cotta

Indien je het ultieme Italiaanse vakantiegevoel thuis wilt creƫren zou je eens moeten overwegen om zelf een heerlijke panna cotta te maken. Dit is een typisch Italiaans nagerecht of eventueel een tussendoortje, dat wordt gemaakt met gekookte room als basis. Door het toevoegen van suiker en gelatine krijg je een heerlijk gerechtje dat je ook nog eens naar eigen smaak kunt aanpassen. De mogelijkheden voor je eigen typische twist bij dit gerechtje zijn ongekend.
Vaak word panna cotta gezien als de italiaanse tegenhanger van de creme brulee.

De vormen van panna cotta

Een van de leukste en grappigste eigenschappen van deze smaakmaker is dat je het in allerlei vormen kunt opdienen. Je kunt elke bakvorm gebruiken of je maakt het nagerecht simpelweg in een laag glas. Door de gelatine is het toetje stevig en kun je het ook los serveren op een bord en garneren met bijvoorbeeld fruit en een lekkere saus. Omdat het gerecht vrij snel te bereiden is kun je het Italiaanse vakantiegevoel snel in huis halen.

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Hoe maak je dit gerecht

Panna cotta is niets meer of minder dan gekookte room met een aantal ingrediƫnten naar keuze. Door wat gesuikerde room of slagroom langzaam aan de kook te brengen begin je met de basis van dit toetje. Voeg in de eerste fase wat vanillesuiker toe en laat de room zachtjes twee minuten koken. Vervolgens voeg je net zoveel gelatine toe tot je ziet dat het mengsel voldoende stijf is geworden om te kunnen worden toegepast. Als het mengsel de juiste stijfheid heeft kun je de room gaan verdelen in de vormen die je kiest. Het mengsel moet nu wel minstens vijf uur in de koelkast staan om op te stijven. Daarna kun je de panna cotta toepassen op de manier die je zelf wilt.

De variaties op het toetje

De basis panna cotta is prima te serveren met daar omheen bijvoorbeeld verse aardbeien. Het is ook heerlijk om vloeibare warme chocolade over dit verse nagerecht te gieten. De chocolade zal gaan stollen op de koude custard. Nadat de custard met chocolade de kans heeft gehad om op kamer temperatuur te komen is het een heerlijk zomers nagerechtje. Een andere mogelijkheid is om het afgieten van de warme panna cotta te combineren met een sausje. Na een klein beetje warme custard in een vorm te gieten moet je vervolgens een beetje bosbessensaus over de custard gieten en vervolgens weer een laagje warme room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *