Klassieke creme brulee

Natuurlijk gaat er niets boven de klassieke versie van dit toetje. Diverse volken strijden al vele jaren om de eer wie dit gerecht als eerste heeft bedacht. Voor bij je thuis maakt het niets uit, daar ben je zelf de bedenker van deze klassieker. Dit toetje zal altijd een succes blijken te zijn wanneer je het serveert.

Ingrediënten voor vier personen

250 ml slagroom
250 ml melk
150 gram kristalsuiker
5 eidooiers
1 vanillestokje
1 limoen
2 eetlepels rietsuiker

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast op 150 graden. Nu moet je het vanillestokje opensnijden. Van de limoen schraap je de schil er af. Doe de melk en de slagroom in een pannetje en voeg het vanillestokje en de limoenschillen toe. Zorg er voor dat de melk en de suiker op een laag vuur langzaam aan de kook raakt. Ondertussen doe je de eidooiers in een kom met ongeveer 75 gram suiker. Dit mengsel roer je net zo lang tot het stevig wordt. Vervolgens schenk je de melk en slagroom over in de kom maar zonder het vanillestokje. Klop alles op tot het wat dikker wordt. Nu schenk een klein laagje van de custard in een breed glas of brede kom. Daarna plaats je de vormen in een ovenschaal  die je deels vult met water. Zet de schaal in de oven en laat de custard in 30 tot 40 minuten garen en opstijven.

De suiker karameliseren

Als de custard gaar is zet je de schaaltjes in de koelkast. Dit kan soms wel 5 uur duren dus dit moet je van te voren goed plannen. Vlak voordat je het gerecht wilt opdienen strooi je de rest van de suiker over de pudding en verhit je de suiker met een speciale creme brulee brander. En kijk, je serveert nu een klassieke creme brulee met enkel verse ingrediënten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *