Irish coffee creme brulee

Likeur speelt een belangrijke rol bij de afsluiting van een diner. Het bekende kopje koffie met een likeurtje is veelal de laatste fase van een heerlijk diner. Maar likeur wordt ook veel toegepast in het nagerecht. Bij een crème brûlée kun je op een geweldige wijze een Irish coffee combineren met de pudding. Na het karamaliseren van de suiker zullen je gasten verbaasd vragen hoe je dit bijzondere toetje hebt gemaakt.

Ingrediënten per twee personen

175 gram room
150 ml melk
15 gram bruine suiker
3 eidooiers
2 koppen koffie
5 ml Bailey´s
2 eetlepels rietsuiker

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Doe de room en de melk in een pannetje en breng dit aan de kook op een laag vuurtje.
  3. Schenk het mengsel nu over in een kom en voeg de eidooiers toe.
  4. Klop alles op tot het wat dikker wordt.
  5. Ondertussen zet je een kop sterke zwarte koffie.
  6. De koffie schenk je in een maatbeker en voeg hier de Bailey´s en de bruine suiker aan toe.
  7. Dit geheel meng je met de pudding die je al hebt opgeklopt.
  8. Nu klop je heel langzaam de koffie door de pudding.
  9. Zorg er voor dat het een stevig mengsel wordt.
  10. Je kunt eventueel een klein beetje maïzena toevoegen om het mengsel stevig te krijgen.
  11. Dit alles samen schenk je in een breed glas of brede kom.
  12. Pak nu een ovenschaal en vul deze deels met heet water.
  13. Plaats de schaaltjes met de custard in de ovenschaal.
  14. Zet de schaal in de oven en laat de custard in 30 tot 40 minuten garen en opstijven.

Suiker Karameliseren

Als de custard gaar is zet je de vormen in de koelkast. Dit kan zeker 5 uur duren dus dit moet je wel goed plannen. Vlak voordat je het gerecht wilt opdienen strooi je de rietsuiker in het midden over de custard en verhit je het suiker met een speciale creme brulee brander. Zorg er voor dat je het rietsuiker in midden houdt want dan kun je aan de zijkanten rondom wat slagroom spuiten. Een heel bijzonder nagerecht kun je nu serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *