Hoe maak je creme brulee?

Het is een super lekker toetje maar veel mensen weten niet hoe je het maakt en vragen zich dan af; hoe maak je creme brulee zelf thuis? Het kost helemaal niet zoveel moeite om een creme brulee in eigen stijl te maken. De basis is de custard en ook die kun je zelf heel gemakkelijk naar eigen inzicht maken. Je moet wel een beetje handigheid hebben in het karameliseren van de suiker als topping maar als je die vaardigheid onder de knie hebt staat niets je meer in de weg om lekker aan de slag te gaan.

Het begin

Over het algemeen kun je er van uitgaan dat je voor de custard, de pudding dus, een aantal vaste ingrediƫnten nodig hebt. Die ingrediƫnten zijn gezoete room of slagroom, eidooiers, een vanille stokje en natuurlijk suiker. De custard maak je door de room aan de kook te brengen met de suikers. Ook moet je het opengesneden vanillestokje al toevoegen aan de room. Hierna vermeng je de room met eidooiers en dit mengsel laat je op zacht vuur staan. Je moet wachten tot het weer gaat koken. Dit mengsel, de custard, kun je met behulp van een vergiet verdelen over een aantal bakjes, vormen of glazen.
Voor nog meer speciale recepten kan je kijken op onze Creme Brulee Recepten pagina.

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

hoe maak je creme brulee

De custard in de oven

Nadat je de vormen hebt ingegoten met de custard zorg je er voor dat de vormen ongeveer voor de helft onder water komen te staan. Dat doe je door de vormen in een ovenschaal te zetten en de ovenschaal half te vullen met water. De ovenschaal zet je in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat je ongeveer 25 minuten staan. Daarna haal je de custard uit de oven en laat je de custard in de vormen even rusten voordat je ze in de koelkast zet. Na een aantal uren in de koelkast zal de custard opstijven en zijn ze klaar voor de laatste fase.

De finishing touch

Het unieke van een creme brulee is natuurlijk de gekarameliseerde suiker als topping op de custard. Dat effect krijg je als je de custard bestrooit met bijvoorbeeld rietsuiker. Vervolgens verhit je de rietsuiker met een speciale brander. Door de hevige hitte zal de suiker in snel tempo karameliseren en direct hierna dien je het gerecht te serveren. Mocht je geen speciale brander voor de creme brulee hebben dan kun je het verhitten ook met een stormaansteker doen. Zo zie je dat de vraag, hoe maak je creme brulee, heel gemakkelijk beantwoord kan worden. Het is aan te raden om het eens te proberen want je zult zien dat het een heerlijk toetje voor de zomeravond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *