Creme Brulee Zwanger

Tijdens een zwangerschap ben je uiteraard kwetsbaarder voor alles wat je eet en drinkt. Je probeert natuurlijk zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Het ligt voor de hand dat alcohol niet aan te raden is tijdens een zwangerschap. Een creme brulee kan een likeur als ingrediënt hebben om zo een bijzondere smaak te creëren. Als je zwanger bent moet je dus oppassen met de alcohol in creme brulee. Dat is geen probleem als je de creme brulee zelf maakt maar als je in een restaurant een creme brulee als gerecht besteld moet je wel even vragen wat de ingrediënten zijn van het gerecht.

Creme Brulee Zwanger

Een creme brulee kan op verschillende manieren worden bereid. De basis van creme brulee bestaat voornamelijk uit room en eieren. Nu is het zo dat het niet verstandig is om eieren of eiproducten te eten als je zwanger bent. Er is namelijk een kleine kans op salmonellabesmetting en dat wil je natuurlijk voorkomen. Mocht je zwanger zijn en toch creme brulee willen nuttigen dan is het raadzaam om de custard voor het serveren te verwarmen in de oven. Door de ei-producten te verwarmen zullen ze stollen en is het gevaar voor besmetting aanzienlijk minder.

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Creme brulee uit de supermarkt

Vrijwel alle producten die je in de supermarkt kunt vinden zijn zodanig bewerkt dat er geen rauwe en dus kwetsbare producten meer in zitten. Stel dat je zwanger bent en je wilt graag een creme brulee eten dan is de creme brulee uit de supermarkt een veilig alternatief. Je weet zeker dat je dan geen risico loopt. Mocht je in een restaurant een creme brulee op de kaart zien staan dan is deze vrijwel altijd vers bereid en zijn er wel verse ei-producten toegepast. Het is dan altijd verstandig om even te vragen wat de exacte ingrediënten zijn.

Zelf creme brulee maken als je zwanger bent

Een verstandig alternatief is om zelf een heerlijke creme brulee te maken zonder dat je gebruik maakt van ei-producten. Natuurlijk bereid je de lekkerste creme brulee als je de custard zelf maakt maar als je zwanger bent kunt je ook prima een creme brulee maken met behulp van custard poeder. In principe gebruik je dezelfde ingrediënten en is de bereidingswijze ook identiek maar je vermijd het gebruik van ei-producten. En je kunt natuurlijk de suiker op de creme brulee spectaculair verhitten met een speciale creme brulee brander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *