Creme brulee met vruchten

Dit is een heerlijke zomerse variant op de klassieke crème brûlée. Door de toevoeging van de verse vruchten krijgt het gerecht een heel eigen smaak. De verse vruchten zullen in combinatie met de gekarameliseerde suiker een werkelijke smaaksensatie te weeg brengen in je mond. Het is een heerlijk gerecht als afsluiting van een mediterraanse maaltijd.

Ingrediënten voor twee personen

175 ml slagroom
150 ml melk
20 gram kristalsuiker
2 eidooiers
halve vanillestaafje
frambozen
bosbessen
rode bessen
aarbeien
2 eetlepels rietsuiker

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
  • Doe de melk en de slagroom in een pannetje en voeg de vanillestaafjes toe.
  • Zorg er voor dat de melk en de suiker op een laag vuur langzaam aan de kook raakt.
  • Ondertussen doe je de eidooiers in een kom en voeg de suiker toe.
  • Dit mengsel roer je net zo lang tot het stevig wordt.
  • Vervolgens schenk je de melk en slagroom over in de kom maar zonder de vanillestaafjes.
  • Klop alles op tot het wat dikker wordt.
  • Schenk nu een klein laagje van de custard in een crème brûlée schaaltje.
  • Voeg vervolgens een combinatie van de vruchten toe. Zorg er wel voor dat het kleine stukjes zijn.
  • Hierna schenk je weer een laagje custard over de vruchten heen. Dit herhaal je tot het schaaltje vol is.
  • Nu plaats je de crème brûlée schaaltjes in een ovenschaal  die je deels vult met water. Zet de schaal in de oven en laat de custard in 30 tot 40 minuten garen en opstijven.

Het karameliseren van de suiker

Als de custard gaar is zet je de vormen in de koelkast. Dit kan zeker 5 uur duren dus dit moet je wel goed plannen. Vlak voordat je het gerecht wilt opdienen strooi je de rietsuiker over de pudding en verhit je het suiker met een speciale crème brûlée brander. Zet een aardbei midden op de crème brûlée en leg wat besjes rondom de aardbei. Als je dit gerecht op deze wijze serveert zul je versteld staan van de positieve reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *