Creme brulee met chocolade

Een verrassing op elk kinderfeestje is een crème brûlée met chocolade. Het verhitten van de suiker is natuurlijk al een opzienbarende voorstelling en alle kinderen zullen verbaasd staan te kijken van je creativiteit. Je kunt dit heel gemakkelijk vooraf bereiden zodat je tijdens het kinderfeestje hier niet zo veel omkijken naar hebt.

Ingrediënten per twee personen

200 gram room
175 ml melk
40 gram kristalsuiker
2 eidooiers
1 ei
200 gram chocolade tabletten
50 gram cacaobonen
2 eetlepels rietsuiker

GRATIS E-BOOK MET CREME BRULEE RECEPTEN
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Maak de lekkerste creme brulee recepten met de recepten die je krijgt in dit gratis e-book. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book direct in je mailbox!
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de room en de melk in een pannetje en breng dit op een laag vuur langzaam aan de kook.
  • Ondertussen doe je de eidooiers in een kom met de suiker en het hele ei.
  • Dit mengsel roer je net zo lang tot het stevig wordt.
  • Vervolgens schenk je de melk en room over in de kom.
  • Klop alles op tot het wat dikker wordt.
  • Ondertussen verwarm je de chocoladetabletten in een ander pannetje.
  • Het beste is om dat pannetje deels te vullen met water en de chocoladetabletten in een kom in dat water te zetten. Als het water dan gaat koken zal de chocolade smelten.
  • Voeg tijdens dit proces langzaam de cacaobonen toe.
  • Nu schenk je een klein laagje van de custard in een breed glas of brede kom.
  • Daar overheen schenk je wat warme chocolade.
  • Hierna schenk je weer een laagje custard over de chocolade heen.
  • Zet de crème brûlée schaaltjes in de oven en laat de custard in 30 tot 40 minuten garen en opstijven.

Het karameliseren van de suiker

Als de custard gaar is zet je de vormen in de koelkast. Dit kan zeker 5 uur duren dus dit moet je wel goed plannen. Vlak voordat je het gerecht wilt opdienen strooi je de rietsuiker over de chocolade en verhit je het suiker met een speciale crème brûlée brander. Succes is verzekerd. Een andere optie is om dit gerechtje te bereiden met witte chocolade. Hiervoor heb je dan geen cacaobonen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *