Een hele frisse variant is de creme brulee met ananas. Door het toevoegen van de ananas ontstaat een toetje dat iedereen lekker zal vinden. De ananas verstevigd de tropische beleving van de creme brulee. Het is makkelijk te maken maar je moet dit nagerecht wel goed voorbereiden.
Ingrediënten voor twee personen
175 ml slagroom
150 ml melk
20 gram kristalsuiker
2 eidooiers
halve kaneelstaaf
1 verse ananas
2 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Doe de melk en de slagroom in een pannetje en voeg de kaneelstaaf toe.
- Zorg er voor dat de melk en de suiker op een laag vuur langzaam aan de kook raakt.
- Ondertussen doe je de eidooiers in een kom met de suiker.
- Dit mengsel roer je net zo lang tot het stevig wordt.
- Schenk vervolgens de melk en slagroom over in de kom maar zonder de kaneelstaaf.
- Klop alles op tot het wat dikker wordt.
- Ondertussen schil je de ananas met een ananas schiller en zorg je dat je een aantal dunne ronde plakken ananas krijgt die even groot zijn als de vorm waarin de creme brulee straks wordt gegeten.
- Schenk nu een klein laagje van de custard in de crème brûlée schaaltjes.
- Voeg vervolgens een plakje ananas toe. Hierna schenk je weer een laagje custard over de ananas heen. Dit herhaal je tot het schaaltje vol is.
- Nu plaats je de vormen in een ovenschaal die je deels vult met water. Zet de schaal in de oven en laat de custard in 30 tot 40 minuten garen en opstijven.
Het krokante bovenlaagje
De custard moet nu in de koelkast gezet worden. Dit heeft wel even de tijd nodig en kan soms wel tot 5 uur lang duren. Het is dus aanbevolen om ruim op tijd te beginnen. Vlak voordat je het gerecht wilt opdienen strooi je de rietsuiker over de custard en verhit je de suiker met een de creme brulee brander. Een alternatief voor de ananas kan een mango zijn. Een combinatie van beide vruchten kan natuurlijk ook.